Verf

Met verf voorziet u een voorwerp of een gebouw van een laag om het te beschermen of te verfraaien. Vooral buiten heeft hout, steen, metaal en kunststof veel te lijden van allerlei weersinvloeden. Door het te verven kan het behalve tegen weersinvloeden, ook tegen corrosie en andere vormen van aantasting beschermd worden.

Ook binnen wordt geverfd...

Met verf voorziet u een voorwerp of een gebouw van een laag om het te beschermen of te verfraaien. Vooral buiten heeft hout, steen, metaal en kunststof veel te lijden van allerlei weersinvloeden. Door het te verven kan het behalve tegen weersinvloeden, ook tegen corrosie en andere vormen van aantasting beschermd worden.

Ook binnen wordt geverfd om hout en andere materialen te beschermen. Meer nog wordt er geverfd om de muur, het kozijn of een voorwerp te verfraaien. Men wil het er mooier uit laten zien. Speciaal voor al uw binnen schilderwerk is er verf op waterbasis en muurverf, buiten kan ook verf op terpentinebasis worden gebruikt.

Geheel naar wens

Het ideale van verf is dat het in veel kleuren verkrijgbaar is. Er is altijd een kleur en soort verf die aan al uw wensen voldoet en die prachtig past bij uw interieur of de uitstraling van uw gebouw. Elcoverf biedt zowel grondverf, als lakverf of beits aan in een veelvoud aan kleuren en uitstralingen. 

Meer

Verf 

Subcategorieën

 • Verf op waterbasis

  Verf op waterbasis kan binnen worden gebruikt en geeft mooie kleuren. De verf droogt snel, is geurarm en vergeeld niet. Bovendien is het beter voor het milieu dan verf op terpentine basis.

  Zowel muurverven, als lakverven kunnen watergedragen zijn. Het wordt door professionele schilders altijd binnen gebruikt. Omdat verf op waterbasis zo snel opdroogt, ziet u direct het fraaie resultaat.

  Wanneer u met deze verf aan de slag gaat, kunt u het best gebruikmaken van een bevochtigde synthetische kwast of roller. Synthetische kwasten en rollers zorgen ervoor dat het vocht in de verf in zijn geheel wordt opgenomen door het te verven oppervlak. Door de kwast of roller van tevoren te bevochtigen, gaat het verven net even gemakkelijker. De verf komt dan namelijk beter los van de kwast of roller en is soepeler te verwerken. 

 • Verf op terpentine basis

  Wordt ook wel alkydharsverf genoemd, omdat de alkydhars het eigenlijke bindmiddel is. Het is een groep bijzonder duurzame verven, maar het is niet erg mens- en milieuvriendelijk tijdens het aanbrengen. Mede hierdoor mogen professionele schilders verf op terpentinebasis alleen buiten gebruiken. Daar is voldoende ventilatie aanwezig.

  Verf op terpentinebasis is wel erg fijn om mee te werken, omdat het minder snel droogt dan verf op waterbasis. Hierdoor vloeit het makkelijker en is het makkelijker te verwerken. Verf op terpentinebasis biedt goede bescherming tegen weersinvloeden, uv-straling en de zon en is goed te reinigen.  

  Tegenwoordig zijn er overigens ook minder milieubelastende verven op terpentinebasis op de markt: de high-solid alkydharsverven. Deze hebben in verhouding minder oplosmiddel en een hoog gehalte aan vaste stoffen.

 • Muurverf

  Latexverf is een oplosmiddelvrije, waterverdunbare emulsieverf. Zij bevat weinig of geen vluchtige organische oplosmiddelen. Latexverf bevat conserveermiddelen tegen schimmel- en bacteriegroei.

  De naam ontstond in de jaren veertig voor buiten- en binnenverf met een emulsie die natuurlijk latex, vloeibaar rubber, als component had. Later werd ze door fabrikanten echter ook gebruikt voor andere huisschilderverven met een polymeeremulsie, zoals acrylverfvinylverf en vooral verf op basis van synthetisch rubber (styreenbutadieenrubber).

  Latexverf wordt veel voor binnenwerk gebruikt. De verf is geschikt voor grotere, ruwe oppervlakken die weinig te lijden hebben zoals muren en plafonds. De verf droogt vrij snel op en kan dan overgeschilderd worden. Het is eenvoudig aan te brengen met een kwast of verfroller. Gemorste verf kan het beste onmiddellijk met water worden verwijderd.

  Latexverf heeft geen sterke (maar wel een typische) geur, wat gunstig is voor het schilderen van ruimtes waar de geur van oplosmiddelen een probleem kan zijn.

 • Biobased