Kwast maten zijn er in grote getalen: van hele kleine kwasten voor het fijne werk tot zeer grote kwasten voor het grove werk. De tip van onze schilder: Kwast maat 16. 

Maat 16 kwasten met een ronde vorm worden door veel schilders gebruikt. De kwast ligt niet te zwaar in de hand en is net wat smaller dan de meeste kozijnen breed zijn. Een ideale breedte, omdat u op deze manier nauwkeurig kunt werken en bijvoorbeeld het scharnier en de muur niet raakt wanneer u ertussen verf opstrijkt. Ook is de kwast groot genoeg voor het schilderen van grotere oppervlakken die wat bewerkelijker zijn en enige precisie vereisen. Klossen of sierstukken bijvoorbeeld kunnen met kwast 16 gemakkelijk, maar zeker ook nauwkeurig geschilderd worden.

Let er wel op dat u een nieuwe kwast altijd eerst gebruikt om grondverf te verwerken. Als er gelijk met lakverf worst gestart, bestaat de kans dat er strepen in de verf achterblijven na het drogen. Ook adviseren wij een kwast altijd in een hoek of rand op te zetten en uit te strijken naar een gedeelte waar al verf zit. Begint u in het midden of strijkt u naar een deel waar nog geen verf zit, dan blijft de kop van de kwast zichtbaar in de verf.  

Kwasten met maat 16 zijn zowel verkrijgbaar voor verf op terpentine basis, als voor watergedragen verf. Afhankelijk van de klus die u gaat klaren en de verf die u daarvoor kiest, bepaalt u welke kwast voor u van belang is.

Bekijk al onze kwasten