Tags

Blog navigation

Laatste berichten

Gereedschap/materiaal

Professionele verfkwasten kopen

Professionele verfkwasten kopen doe je bij Elcoverf.nl. Zelf een professioneel schilder, dus grote wetenschap van hoe belangrijk goede kwasten voor je schilderwerk zijn! In deze verf webshop vind je professionele kwasten voor diverse verven: lakverf op waterbasis, lakverf op terpentine basis, latex verven, noem maar op. Want alleen met professionele verf accessoires bereik je het eindresultaat dat je in je hoofd hebt.

Gereedschap/materiaal 

Subcategorieën

 • Kwasten

  Verfkwasten kopen

  Verfkwasten kopen doe je hier, bij Elcoverf.nl. Want verfkwasten zijn de basis voor mooi schilderwerk, samen natuurlijk met de juiste professionele verf.

  De kwast, wie gebruikt hem niet? Een stuk verfgereedschap dat bestaat uit samengebonden vezels waarmee bijvoorbeeld verf op een voorwerp aangebracht kan worden. Kwasten worden daarnaast ook weleens gebruikt om schoon te maken.

  In alle gevallen bestaat een kwast uit een steel om vast te houden met aan het uiteinde haren waarin de verf blijft hangen of waarmee u het stof verwijdert. De haren zijn van oudsher steeds van dieren afkomstig geweest of uit plantaardige vezels, maar tegenwoordig zijn ook synthetische kwasten niet meer weg te denken.

  Elcoverf levert ronde, blokvormige en platte kwasten en penselen van hoogwaardige kwaliteit die goed in de hand liggen.

 • Rollers

  Professionele verfroller

  Een professionele verfroller is een stuk gereedschap voor schilders waarmee ze door heen en weer rollen verf op een oppervlak aanbrengen. De verfroller bestaat uit een in een vorm gebogen beugel met een handvat, waarop heel gemakkelijk een rol geklikt kan worden. De roller is uitgevoerd in polyesterschuim, vilt of polyamide, maar ook structuurrollers of vachtrollers zijn verkrijgbaar. Elke roller heeft zijn eigen, specifieke eigenschappen.

  De roller heeft als voordeel op de kwast, dat met een roller een oppervlak sneller geschilderd kan worden. Door steeds te werken in de richting van ‘het werk dat al gedaan was’ ziet men geen plekken van aanzetten en ontstaat het mooiste resultaat.

  Wij hebben rollers voor diverse soorten verf (latex verf, lakverf) en in diverse maten.

 • Schuren

  Schuurpapier kopen

  Voordat u aan een verfklus begint, is het noodzakelijk bestaande verflagen goed op te ruwen en na te schuren. Hierdoor kan er een betere hechting tot stand worden gebracht met de nieuwe verf.

  Voor het juist opschuren is het juiste schuurpapier van belang. Door te fijn schuurpapier te gebruiken, kan de nieuwe verflaag zich niet goed hechten. Te grof schuurpapier kan zichtbaar blijvende schuurkrassen veroorzaken. Indien u twijfelt, laat u dan adviseren door Elco zodat u daarna het juiste schuurpapier kan kopen.

 • Kit

  Professionele kit kopen

  Professionele kit kopen is raadzaam wanneer er smalle kieren afgedicht moeten worden, zoals bijvoorbeeld bij het afdichten van beglazing. Kit is een dik vloeibaar materiaal dat na het opdrogen plastisch blijft. Het is verkrijgbaar in kokers en kan gemakkelijk worden aangebracht met behulp van een kitspuit. De verschillende kitten zijn vaak zowel binnen, als buiten te gebruiken en na het aanbrengen overschilderbaar. Let bij de aanschaf van uw kit goed op de specifieke eigenschappen zodat u zeker weet dat deze eventueel overschilderbaar is met uw verf.

 • Vul - reperatiemiddelen

  Professionele houtvuller kopen

  Voor aanvang van schilderwerk of behangwerkzaamheden moeten oneffenheden in hout of op muren gevuld worden. De ondergrond wordt hierdoor mooi glad en kan verder afgewerkt worden. Met behulp van vul- en reparatiemiddelen kunnen muren en houtwerk geëgaliseerd worden. Professionele houtvuller of muurvuller kopen is hierbij een goed idee.

  Vul- en reparatiemiddelen zijn verkrijgbaar als spray en in pastavorm. Duurzame producten van hoogwaardige kwaliteit. Makkelijk in gebruik, goed overschilderbaar.

 • Verdunning en reinigen

  Professionele verfverdunner kopen

  Professionele verfverdunner is een aanrader wanneer de verf te dik geworden is en daardoor niet goed meer aangebracht kan worden op het te schilderen oppervlak.

  Voordat u aan de slag gaat met schilderwerk, is het reinigen of behandelen van het te schilderen oppervlak noodzakelijk. Met behulp van specifieke voorstrijkmiddelen en reinigingsmiddelen voorkomt u dat een muur verf opzuigt, hecht de verf beter en reinigt u gemakkelijk houten oppervlakken. 

  Om uzelf na het verven weer geheel te ontdoen van verfspatten en smeer zijn er speciale reinigingsdoeken verkrijgbaar met een schurende en reinigende werking. Ook speciaal geselecteerde hoogwaardige handzeep heeft een goede reinigende werking.

 • Gereedschap

  Professioneel verf gereedschap

  Professioneel verf gereedschap is het halve werk. Wanneer u bij het behangen of verven gebruikmaakt van hoogwaardige (professionele) gereedschappen, zal het eindresultaat sneller bereikt zijn én een stuk fraaier ogen.

  Elcoverf biedt u een breed assortiment gereedschappen voor een vriendelijke prijs. Hoogwaardige producten die niet alleen door u, maar ook door de vakman zelf gebruikt worden.

 • Plakband

  Afplaktape kopen

  Afplaktape kopen is echt een must voor het afplakken van (delen van) oppervlakken of voor het vastplakken van plastic folie of maskeerpapier alvorens u met verf aan de slag gaat. Elcoverf levert hoogwaardig plakband en masking tape in verscheidene kleuren. De kleuren zijn van toepassing op de toe te passen ondergrond.

  •          Paars: voor kwetsbare ondergronden zoals behang
  •          Geel: voor alle ondergronden
  •          Blauw: voor vers geschilderde ondergronden
  •          Beige: voor kortstondige werkzaamheden binnenshuis

  Wilt u snel iets afplakken én bedekken? Kies dan voor folie of maskeerpapier voorzien van masking tape. 

 • Afdekken

  Afdekfolie kopen

  Afdekfolie kopen is zeer raadzaam wanneer u met verf of behang aan de slag gaat. Wanneer u gaat schilderen, wilt u niet dat de rest van uw spullen onder verfspetters komen te zitten. Het verwijderen van deze verfspetters kost veel tijd.  U kunt het daarom beter afdekken met folie, vlies of maskeerpapier. Eventueel voorzien van maskeertape om het vast te zetten.

  Vlies is bijzonder geschikt voor het afdekken van vloeren en trappen. De vaak zware folie heeft een absorberend vermogen en/of antislip. Maskeerpapier is er voor kleinere oppervlakken, maar is ook toepasbaar bij grotere vlakken. Het papier beschermt zowel tegen oplosmiddelhoudende, als watergedragen lakken en verven. Afdekfolie kan gebruikt worden voor het snel afdekken van grote oppervlakken. Voor het afdekken van kleine oppervlakken, zoals deurklinken en lampen, biedt folie -eventueel met plakband- uitkomst. Door het plakband blijft het folie goed zitten.

 • Afbijten

  Professioneel verf afbijtmiddel

  Professioneel verf afbijtmiddel is een must wanneer u oude verflagen echt wilt verwijderen. Om verf daadwerkelijk los te krijgen, wordt bij het gebruik van een verfkrabber ook gebruikgemaakt van een verfstripper of verf-afbijt om de verf te laten bladderen. Daarna kan met de verfkrabber de losgebladderde verf verwijderd worden. Om dit proces zo gemakkelijk mogelijk te maken is een goede verfkrabber scherp. Nadeel hiervan is dat de ondergrond hierdoor kan beschadigen.

 • Roosters en emmers

  Verf emmer kopen

  Verven gaat een stuk eenvoudiger met een rooster, een verf emmer, een verfbak of een verzetblik als gereedschap. De verschillende hulpmiddelen zorgen ervoor dat u gemakkelijker uw roller of kwast kunt gebruiken, dat u minder knoeit en dat u uw handen vrij heeft. Benieuwd welke voordelen een verzetblik of een verfrooster heeft? Bij de ‘tips van onze schilders’ leest u er meer over.