Blog navigation

Laatste berichten

Muurverf

Professionele muurverf

Professionele muurwerf koop je online bij Elcoverf.nl. Zowel voor binnen als voor buiten hebben wij prachtige muur verven van Sigma of Sikkens die het huis weer doen stralen. 

Latexverf is een oplosmiddelvrije, waterverdunbare emulsieverf. Zij bevat weinig of geen vluchtige organische oplosmiddelen. Latexverf bevat conserveermiddelen tegen schimmel- en bacteriegroei.

De naam ontstond in de jaren veertig voor buiten- en binnenverf met een emulsie die natuurlijk latex, vloeibaar rubber, als component had. Later werd ze door fabrikanten echter ook gebruikt voor andere huisschilderverven met een polymeeremulsie, zoals acrylverfvinylverf en vooral verf op basis van synthetisch rubber (styreenbutadieenrubber).

Latexverf wordt veel voor binnenwerk gebruikt. De verf is geschikt voor grotere, ruwe oppervlakken die weinig te lijden hebben zoals muren en plafonds. De verf droogt vrij snel op en kan dan overgeschilderd worden. Het is eenvoudig aan te brengen met een kwast of verfroller. Gemorste verf kan het beste onmiddellijk met water worden verwijderd.

Latexverf heeft geen sterke (maar wel een typische) geur, wat gunstig is voor het schilderen van ruimtes waar de geur van oplosmiddelen een probleem kan zijn.

Muurverf 

Subcategorieën

 • Muurverf voor binnen
 • Muurverf voor buiten
 • Structuur- en speciale...

  U kent het wel, die ribbelige muren met korrelstructuur waarvan ieder hoekje uniek is, maar die toch ontzettend net en mooi ogen. Ja, daar zit structuurverf op en die verf kunt u zelf aanbrengen én hier bij Elco Verf bestellen. Bij Elco Verf vindt u een zorgvuldig uitgekozen assortiment van de beste artikelen in iedere categorie verf. Op deze pagina vindt u de structuurverven. Structuurverf bevat korrels die er in verschillende vormen (grof en fijn) in zitten. U kunt geheel zelf bepalen op welke manier u structuurverf aanbrengt en zo het gewenste effect op de muur creëren. Bekijk hier alle door Elco Verf zorgvuldig gekozen structuurverven.

  De voordelen van structuurverf

  Structuurverf kent allereerst als groot voordeel dat eventuele oneffenheden op de ondergrond verhult zijn. Een eerst niet zo strakke muur, is dankzij het mooie effect dat structuurverf aan een muur geeft, een prachtige muur om te zien. Wat natuurlijk ook een fijn voordeel is. Als structuurverf eenmaal op de muur zit, is het ontzettend duurzaam en u kunt er prima overheen schilderen wanneer u de wand toch graag in een andere kleur ziet. Bedenk wel dat u door de structuur aanzienlijk meer verf nodig heeft dan wat u normaal inschat voor hetzelfde aantal vierkante meters.

  Zelf structuurverf aanbrengen

  Wilt u zelf graag aan de slag met structuurverf? Dat kan zeker. Volg onderstaande stappen:

  Stap 1: Maak de ondergrond schoon en egaal door eventuele oneffenheden te vullen/repareren.
  Stap 2: Plak alle randen van uw schilderoppervlak af met schilderstape.
  Stap 3: Muur nog nooit behandeld? Behandel de muur dan met voorstrijkmiddel. Als uw gekozen structuurverf niet heel dekkend is, zorg dan dat u eerst een gewone dekkende verf aanbrengt in dezelfde kleur als de structuurverf.
  Stap 4: U kunt nu beginnen met het aanbrengen van de structuurverf. De eerste stap die u nu zet, is het aanbrengen van de verf, vervolgens brengt u de structuur aan. Tip: doe dit met z’n tweeën. Kies een roller of een blokkwast voor het aanbrengen van de verf. Doe dit gelijkmatig en dik in rechte banen.
  Stap 5: Behandel na het aanbrengen van de verf de muur met een structuurroller of blokkwast. Belangrijk: doe dit binnen 10 minuten nadat de verf aangebracht is, anders droogt het op en bent u te laat! Om die reden is met z’n tweeën werken erg handig. U kunt zelf bepalen wat voor structuur u wilt aanbrengen door bijvoorbeeld zigzaggend, in halve cirkels of gewoon in rechte strepen te bewegen met de roller of blokkwast. Met de blokkwast kunt u een meer stoer en grof effect creëren.
  Stap 6: Als alles op de muur zit, hoeft u tot slot alleen nog indien nodig met een vochtige doek spetters te verwijderen. Vergeet ook niet het schilderstape direct te verwijderen na het verven.

  Structuurverf bestellen

  Klik op het product dat u wilt bestellen en plaats deze in uw winkelwagen. Wanneer u een bestelling vanaf €95,00 plaatst, is de verzending gratis. En voor 15.00 uur besteld? Morgen al in huis!