Blog navigation

Laatste berichten

Verf

Uitgebreide online verfwinkel

In onze uitgebreide online verfwinkel vind u vele soorten verf voor verschillende doeleinden. Met verf voorziet u een voorwerp of een gebouw van een laag om het te beschermen of te verfraaien. Vooral buiten heeft hout, steen, metaal en kunststof veel te lijden van allerlei weersinvloeden. Door het te verven kan het behalve tegen weersinvloeden, ook tegen corrosie en andere vormen van aantasting beschermd worden. Door goed schilderwerk heeft u jarenlang geen omkijken meer naar het materiaal.

Ook binnen wordt geverfd om hout en andere materialen te beschermen. Meer nog wordt er geverfd om de muur, het kozijn of een voorwerp te verfraaien. Men wil het er mooier uit laten zien. Speciaal voor al uw binnen schilderwerk is er verf op waterbasis en muurverf, buiten kan ook verf op terpentinebasis worden gebruikt.

Geheel naar wens

Het ideale van verf is dat het in veel kleuren verkrijgbaar is. Er is altijd een kleur en soort verf die aan al uw wensen voldoet en die prachtig past bij uw interieur of de uitstraling van uw gebouw. Elcoverf biedt in deze online verfwinkel zowel grondverf, als lakverf of beits aan in een veelvoud aan kleuren en uitstralingen. 

Verf 

Subcategorieën

 • Verf op waterbasis

  Bent u op zoek naar verf op waterbasis voor het schilderen van uw binnenmuren? Verf op waterbasis kan binnen worden gebruikt en geeft mooie kleuren. De verf droogt snel, is geurarm en vergeeld niet. Bovendien is het beter voor het milieu dan verf op terpentinebasis. Hier vindt u alle verf op waterbasis die ik persoonlijk heb geselecteerd op kwaliteit en fijn gebruik.

  Soorten verf op waterbasis

  In de webshop van Elco Verf vindt u drie soorten verf op waterbasis, namelijk:

  • Grondverf
  • Lakverf
  • Blanke lak/kleurbeits

  Grondverf is de basis van iedere schildersklus, dus het is zeer belangrijk voor een succesvol resultaat dat deze grondlaag in orde is. Lakverf daarentegen is de eindlaag van je schilderwerk en kan gebruikt worden op hout, kunststof en metaal. Blanke lak of kleurbeits zorgt er tot slot voor dat hout beschermt is tegen invloeden van buitenaf, zoals weer en wind.

  Zowel muurverven, als lakverven kunnen watergedragen zijn. Het wordt door professionele schilders altijd binnen gebruikt. De kwaliteit van de verf op waterbasis in deze webshop is hoog. Dit zijn allemaal verven die ook door professionals worden gebruikt. Omdat verf op waterbasis zo snel opdroogt, ziet u direct het fraaie resultaat. Door de snelle droging kunt u ook snel een tweede laag aanbrengen indien gewenst. Zo kunt u in één dag al klaar zijn met het schilderwerk zonder dat dit meerdere dagen in beslag neemt in verband met de drogingstijd.

  Welke kwast voor verf op waterbasis?

  Wanneer u met verf op waterbasis aan de slag gaat, kunt u het best gebruikmaken van een bevochtigde synthetische kwast of roller. Synthetische kwasten en rollers zorgen ervoor dat het vocht in de verf in zijn geheel wordt opgenomen door het te verven oppervlak. Door de kwast of roller van tevoren te bevochtigen, gaat het verven net even gemakkelijker. De verf komt dan namelijk beter los van de kwast of roller en is soepeler te verwerken.

  Over Elco Verf

  Bij Elco Verf vindt u enkel de beste kwaliteit verf. Het assortiment is daarom ook niet immens groot. Bewust zijn enkel professionele verven van de hoogste kwaliteit geselecteerd om in deze webshop te verkopen. U koopt bij Elco Verf van een echte vakschilder die hoogstpersoonlijk deze verf heeft uitgekozen als beste verf op waterbasis.

  Daarnaast mag u deskundig en persoonlijk advies verwachten en een snelle bezorging. Wanneer u uw bestelling voor 15.00 uur plaatst, heeft u de bestelling de volgende dag al in huis. Bij een bestelling vanaf €95,00 is de verzending bovendien gratis.

 • Verf op terpentine basis

  Verf op terpentinebasis wordt ook wel alkydharsverf genoemd, omdat de alkydhars het eigenlijke bindmiddel is. Verf op terpentinebasis staat er algemeen om bekend niet erg mens- en milieuvriendelijk te zijn tijdens het aanbrengen en dat klopt ook. Een hoge en/of veelvuldige blootstelling aan de stoffen die vrijkomen bij het gebruik van terpentineverf is dusdanig schadelijk dat professionele schilders alleen buiten verf op terpentinebasis gebruiken. Daar is voldoende ventilatie aanwezig. Waarom we dan toch verf op terpentinebasis blijven gebruiken? Het is wel een groep bijzonder duurzame verven en kent nog meer voordelen.

  De voordelen van terpentineverf

  Verf op terpentinebasis is erg fijn om mee te werken, omdat het minder snel droogt dan verf op waterbasis. Hierdoor vloeit het makkelijker en is het makkelijker te verwerken. Verf op terpentinebasis biedt goede bescherming tegen weersinvloeden, uv-straling en de zon en is goed te reinigen. Dit tezamen zorgt ervoor dat verf op terpentinebasis erg populair is. Buiten is de verf ontzettend duurzaam en heeft u er jarenlang plezier van.

  Tegenwoordig zijn er overigens ook minder milieubelastende verven op terpentinebasis op de markt: de high-solid alkydharsverven. Deze hebben in verhouding minder oplosmiddel en een hoog gehalte aan vaste stoffen. Professionele verf op terpentinebasis kunt u gemakkelijk online kopen bij Elco Verf. Enkel de beste verven op terpentinebasis heb ik aan mijn webshop toegevoegd, zodat ook u van mijn ervaring en deskundigheid als schilder kunt profiteren en u makkelijker een keuze kunt maken als het op terpentineverf aankomt.

  Soorten verf op terpentinebasis

  In de webshop Elco Verf vindt u vier soorten verf op terpentinebasis, namelijk:

  • Grondverf
  • Lakverf
  • Een pot systeem
  • Blanke lak/kleurbeits

  Afhankelijk van de verfsoort(en) die u nodig heeft, kunt u kiezen voor verf op terpentinebasis. Ieder van bovenstaande verven heeft een ander doel. Grondverf gebruikt u voor de basislaag, lakverf als afsluitende laatste laag, blanke lak of beits ter bescherming en/of het laten opleven van de kleur van hout en een pot systeem houdt in dat deze verf zowel geschikt is om te gebruiken als eerste, tweede en afwerklaag. Hiermee kunt u gronden, overgronden/voorlakken én aflakken. Krijgt u graag advies over de soort verf die past bij uw schilderklus? Stel mij dan gerust uw vraag, ik help u graag!

  Nog meer nodig?

  Heeft u voor uw schilderklus meer nodig dan alleen verf op terpentinebasis? Bekijk dan in het menu links de ‘Tips van onze schilder’. Hier vindt u kwasten, verfroosters, masking tape en meer handige attributen om goed schilderwerk op te kunnen leveren. Plaats uw bestelling voor 15.00 uur en u heeft het morgen in huis!

 • Muurverf

  Professionele muurverf

  Professionele muurwerf koop je online bij Elcoverf.nl. Zowel voor binnen als voor buiten hebben wij prachtige muur verven van Sigma of Sikkens die het huis weer doen stralen. 

  Latexverf is een oplosmiddelvrije, waterverdunbare emulsieverf. Zij bevat weinig of geen vluchtige organische oplosmiddelen. Latexverf bevat conserveermiddelen tegen schimmel- en bacteriegroei.

  De naam ontstond in de jaren veertig voor buiten- en binnenverf met een emulsie die natuurlijk latex, vloeibaar rubber, als component had. Later werd ze door fabrikanten echter ook gebruikt voor andere huisschilderverven met een polymeeremulsie, zoals acrylverfvinylverf en vooral verf op basis van synthetisch rubber (styreenbutadieenrubber).

  Latexverf wordt veel voor binnenwerk gebruikt. De verf is geschikt voor grotere, ruwe oppervlakken die weinig te lijden hebben zoals muren en plafonds. De verf droogt vrij snel op en kan dan overgeschilderd worden. Het is eenvoudig aan te brengen met een kwast of verfroller. Gemorste verf kan het beste onmiddellijk met water worden verwijderd.

  Latexverf heeft geen sterke (maar wel een typische) geur, wat gunstig is voor het schilderen van ruimtes waar de geur van oplosmiddelen een probleem kan zijn.