Tags

Blog navigation

Laatste berichten

Verf op terpentine basis

Verf op terpentinebasis wordt ook wel alkydharsverf genoemd, omdat de alkydhars het eigenlijke bindmiddel is. Verf op terpentinebasis staat er algemeen om bekend niet erg mens- en milieuvriendelijk te zijn tijdens het aanbrengen en dat klopt ook. Een hoge en/of veelvuldige blootstelling aan de stoffen die vrijkomen bij het gebruik van terpentineverf is dusdanig schadelijk dat professionele schilders alleen buiten verf op terpentinebasis gebruiken. Daar is voldoende ventilatie aanwezig. Waarom we dan toch verf op terpentinebasis blijven gebruiken? Het is wel een groep bijzonder duurzame verven en kent nog meer voordelen.

Verf op terpentine basis 

Subcategorieën

 • Grondverf

  Grondverf, ook wel primer genoemd, is een laag die als eerste op een ondergrond wordt aangebracht alvorens het verder te verven of te lakken. Het beschermt de ondergrond tegen vocht, uv-licht en oxidatie, maar bovenal zorgt het voor een betere hechting van de ondergrond en het uiteindelijk schilderwerk. Grondverf heeft tevens speciale eigenschappen die de ondergrond egaliseren. Samen met de betere hechting zorgt dit voor een goede en egale dekking en een mooier eindresultaat.

 • Lakverf

  Lakverf wordt gebruikt om onder meer meubels en kozijnen te verven. Het vormt de eindlaag van het schilderwerk en beschermt de oppervlakken tegen krassen en stoten of tegen weersinvloeden. Door het aanbrengen van lakverf beschermt u overigens niet alleen uw hout, metaal of kunststof, maar zorgt u ook voor een hoge mate van verfraaiing.

  Lakverf is zowel binnen, als buiten te gebruiken en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen. Hoogwaardige lakken zijn verkrijgbaar op waterbasis en op terpentinebasis. Welke lakverf u het best kunt gebruiken is afhankelijk van de ondergrond en toepassing. 

  Door het gebruik van lakverf is een afwerking in verschillende glansgraden mogelijk. Van hoogglans tot satijngloed, van matglans tot halfglans (semi-gloss). De keus is aan u.

 • Een pot systeem

  Maak het uzelf nog gemakkelijker! Met Sigma Schakelverf en Sikkens Een Pot Systeem kunt u gronden, voorlakken en aflakken met één product. Dat scheelt tijd en geld. Deze Een Pot verven zijn met name geschikt wanneer vochtregulatie van belang is, zoals in nieuwbouw en bij onderhoudswerken. Ook kunnen ze gebruikt worden als tussen laag tussen grond- en lakverf.

 • Blanke lak / kleurbeits

  Blanke lak en kleurbeits zijn zeer geschikt om houten oppervlakken te beschermen tegen krassen en slijten, vet en vuil. Door het aanbrengen van een blanke lak of kleurbeits vormt zich een sterke bovenlaag (eindlaag) die behalve goed beschermd, ook gemakkelijk te reinigen is. Uw houten oppervlakken zien er schitterend uit en worden verfraaid met een hoogglans, zijdeglans of mat uiterlijk.

  Door te kiezen voor blanke lak of kleurbeits en geen verf, blijft de houtnerf overigens zichtbaar. Wel is het oppervlak goed beschermd tegen invloeden van buitenaf.

De voordelen van terpentineverf

Verf op terpentinebasis is erg fijn om mee te werken, omdat het minder snel droogt dan verf op waterbasis. Hierdoor vloeit het makkelijker en is het makkelijker te verwerken. Verf op terpentinebasis biedt goede bescherming tegen weersinvloeden, uv-straling en de zon en is goed te reinigen. Dit tezamen zorgt ervoor dat verf op terpentinebasis erg populair is. Buiten is de verf ontzettend duurzaam en heeft u er jarenlang plezier van.

Tegenwoordig zijn er overigens ook minder milieubelastende verven op terpentinebasis op de markt: de high-solid alkydharsverven. Deze hebben in verhouding minder oplosmiddel en een hoog gehalte aan vaste stoffen. Professionele verf op terpentinebasis kunt u gemakkelijk online kopen bij Elco Verf. Enkel de beste verven op terpentinebasis heb ik aan mijn webshop toegevoegd, zodat ook u van mijn ervaring en deskundigheid als schilder kunt profiteren en u makkelijker een keuze kunt maken als het op terpentineverf aankomt.

Soorten verf op terpentinebasis

In de webshop Elco Verf vindt u vier soorten verf op terpentinebasis, namelijk:

- Grondverf
- Lakverf
- Een pot systeem
- Blanke lak/kleurbeits

Afhankelijk van de verfsoort(en) die u nodig heeft, kunt u kiezen voor verf op terpentinebasis. Ieder van bovenstaande verven heeft een ander doel. Grondverf gebruikt u voor de basislaag, lakverf als afsluitende laatste laag, blanke lak of beits ter bescherming en/of het laten opleven van de kleur van hout en een pot systeem houdt in dat deze verf zowel geschikt is om te gebruiken als eerste, tweede en afwerklaag. Hiermee kunt u gronden, overgronden/voorlakken én aflakken. Krijgt u graag advies over de soort verf die past bij uw schilderklus? Stel mij dan gerust uw vraag, ik help u graag!

Nog meer nodig?

Heeft u voor uw schilderklus meer nodig dan alleen verf op terpentinebasis? Bekijk dan in het menu links de ‘Tips van onze schilder’. Hier vindt u kwasten, verfroosters, masking tape en meer handige attributen om goed schilderwerk op te kunnen leveren. Plaats uw bestelling voor 15.00 uur en u heeft het morgen in huis!

Meer