Blog navigation

Laatste berichten

Verf op waterbasis

Bent u op zoek naar verf op waterbasis voor het schilderen van uw binnenmuren? Verf op waterbasis kan binnen worden gebruikt en geeft mooie kleuren. De verf droogt snel, is geurarm en vergeeld niet. Bovendien is het beter voor het milieu dan verf op terpentinebasis. Hier vindt u alle verf op waterbasis die ik persoonlijk heb geselecteerd op kwaliteit en fijn gebruik.

Soorten verf op waterbasis

In de webshop van Elco Verf vindt u drie soorten verf op waterbasis, namelijk:

 • Grondverf
 • Lakverf
 • Blanke lak/kleurbeits

Grondverf is de basis van iedere schildersklus, dus het is zeer belangrijk voor een succesvol resultaat dat deze grondlaag in orde is. Lakverf daarentegen is de eindlaag van je schilderwerk en kan gebruikt worden op hout, kunststof en metaal. Blanke lak of kleurbeits zorgt er tot slot voor dat hout beschermt is tegen invloeden van buitenaf, zoals weer en wind.

Zowel muurverven, als lakverven kunnen watergedragen zijn. Het wordt door professionele schilders altijd binnen gebruikt. De kwaliteit van de verf op waterbasis in deze webshop is hoog. Dit zijn allemaal verven die ook door professionals worden gebruikt. Omdat verf op waterbasis zo snel opdroogt, ziet u direct het fraaie resultaat. Door de snelle droging kunt u ook snel een tweede laag aanbrengen indien gewenst. Zo kunt u in één dag al klaar zijn met het schilderwerk zonder dat dit meerdere dagen in beslag neemt in verband met de drogingstijd.

Welke kwast voor verf op waterbasis?

Wanneer u met verf op waterbasis aan de slag gaat, kunt u het best gebruikmaken van een bevochtigde synthetische kwast of roller. Synthetische kwasten en rollers zorgen ervoor dat het vocht in de verf in zijn geheel wordt opgenomen door het te verven oppervlak. Door de kwast of roller van tevoren te bevochtigen, gaat het verven net even gemakkelijker. De verf komt dan namelijk beter los van de kwast of roller en is soepeler te verwerken.

Over Elco Verf

Bij Elco Verf vindt u enkel de beste kwaliteit verf. Het assortiment is daarom ook niet immens groot. Bewust zijn enkel professionele verven van de hoogste kwaliteit geselecteerd om in deze webshop te verkopen. U koopt bij Elco Verf van een echte vakschilder die hoogstpersoonlijk deze verf heeft uitgekozen als beste verf op waterbasis.

Daarnaast mag u deskundig en persoonlijk advies verwachten en een snelle bezorging. Wanneer u uw bestelling voor 15.00 uur plaatst, heeft u de bestelling de volgende dag al in huis. Bij een bestelling vanaf €95,00 is de verzending bovendien gratis.

Verf op waterbasis 

Subcategorieën

 • Grondverf

  Grondverf, ook wel primer genoemd, is een laag die als eerste op een ondergrond wordt aangebracht alvorens verder te verven of te lakken. De grondverf beschermt de ondergrond tegen vocht, uv-licht en oxidatie, maar bovenal zorgt het voor een betere hechting van de ondergrond en het uiteindelijk schilderwerk. Grondverf heeft tevens speciale eigenschappen die de ondergrond egaliseren. Samen met de betere hechting zorgt dit voor een goede en egale dekking en een mooier eindresultaat. Op deze pagina vindt u alle grondverf op waterbasis.

  Wanneer grondverf op waterbasis kiezen?

  Twijfelt u over de keuze voor grondverf op waterbasis maar bent u nog niet helemaal overtuigd? Laat mij u dan vertellen waarom u zou kunnen kiezen voor grondverf op waterbasis. De verf op waterbasis is:

  • Geurloos
  • Eenvoudig aan te brengen
  • Sneller droog (dan oplosmiddelhoudende verf)
  • Heeft meerdere verfafwerkingen
  • Eenvoudig te reinigen (kwasten)
  • Blijvend mooi

  Bij elkaar heeft grondverf op waterbasis dus praktische voordelen en milieuvoordelen. Zo is grondverf op waterbasis vrijwel geurloos doordat deze vrij is van verontreinigde stoffen, wat er dus voor zorgt dat de lucht frisser en schoner is na het aanbrengen van de verf. Dat aanbrengen van de grondverf is overigens dus ook zeer simpel, want met een bevochtigde synthetische kwast kunt u nooit de mist in gaan! Door de roller (of kwast) voor gebruik vochtig te maken komt de verf beter los van de roller en gaat het schilderen een stuk soepeler.

  Een tijdbesparend voordeel is het feit dat verf op waterbasis een stuk sneller droog is dan oplosmiddelhoudende verf. Met een droogtijd van slechts 4 à 6 uur kunt u dezelfde dag nog een tweede laag aanbrengen en bent u geen eeuwigheid bezig. Daar houden we van! Wat de grondverf op waterbasis en oplosmiddelhoudende verf dan wel weer gemeen hebben is het voordeel dat ook waterbasis verf gewoon meerdere verfafwerkingen kent. Na het schilderen is het heel fijn dat de grondverf op waterbasis eenvoudig te reinigen is. U kunt de kwasten en rollers gewoon met water schoonmaken, máár doe dit niet onder de kraan, want dat is altijd een slecht idee. Maak uw kwasten daarentegen schoon in een jerrycan of teiltje water en laat de verfresten bezinken en na het afgieten van het schone water indrogen. Dit residu kunt u inleveren bij de milieustraat van uw gemeente.

  Tot slot, en niet geheel onbelangrijk, doet u er goed aan om voor grondverf op waterbasis te kiezen, omdat deze verfsoort gewoon ontzettend lang meegaat en mooi blijft. Dankzij de egaliserende werking en elastische, flexibele afwerking bladdert de grondverf niet af en biedt het een zeer sterke solide basis voor het schilderwerk dat u hierna had willen vervolgen.

  Interesse in grondverf op waterbasis?

  Bij een hoge interesse in een grondverf op waterbasis kunt u de zorgvuldig gekozen verf binnen deze categorie bekijken in de webshop. Bekijk gerust de specifieke productinformatie of vraag mij om advies wanneer u echt zeker wilt zijn van de beste toepassing voor uw project. U kunt de gewenste producten direct toevoegen aan uw winkelwagen of mij benaderen voor advies via 06 51933050.

 • Lakverf

  Bent u op zoek naar een geschikte laatste laag lakverf voor een prachtige afwerking van uw schilderwerk? Lakverf wordt veel gebruikt om onder meer meubels en kozijnen te verven. Het vormt de eindlaag van het schilderwerk en beschermt de oppervlakken tegen krassen en stoten of tegen weersinvloeden. Door het aanbrengen van lakverf beschermt u overigens niet alleen uw hout, metaal of kunststof, maar zorgt u ook voor een hoge mate van verfraaiing. Wilt u weten welke lakverf u het beste kunt gebruiken? Hieronder vindt u een mooie selectie aan lakverven van de hoogste kwaliteit. Als u graag hulp wenst, kan Elco Verf u van advies voorzien.

  Binnen en buiten te gebruiken

  Lakverf is geschikt voor binnen- en buitentoepassingen, al kan dit per blik lakverf verschillen. Bekijk daarom altijd zorgvuldig de specifieke productinformatie, zodat u met zekerheid een lakverf te pakken heeft die perfect past bij uw toepassing.

  Lakverf is zowel binnen, als buiten te gebruiken en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen. Hoogwaardige lakken zijn verkrijgbaar op waterbasis en op terpentinebasis. Welke lakverf u het best kunt gebruiken is afhankelijk van de ondergrond en toepassing. Door het gebruik van lakverf is een afwerking in verschillende glansgraden mogelijk. Van hoogglans tot satijngloed, van matglans tot halfglans (semi-gloss). De keus is aan u.

  Zorgvuldig gekozen assortiment

  Bij Elco Verf vindt u niet zomaar een aantal merken lakverf en andere verfsoorten. Alle producten in de webshop zijn zorgvuldig door mij zelf geselecteerd en zijn stuk voor stuk van hoogwaardige kwaliteit. Niet iedere verf werkt even fijn heb ik ondervonden tijdens mijn 25 jaar schilderervaring. Om het u makkelijker te maken heb ik daarom enkel de meest prettige en kwalitatief goede verven geselecteerd om in mijn webshop aan te bieden. U merkt het direct wanneer u er zelf mee aan de slag gaat. Het werkt gemakkelijker, dekt beter en is eenvoudiger aan te brengen. Als bijkomend voordeel mag u mij natuurlijk al uw vragen stellen, ik voorzie u graag van deskundig en persoonlijk advies, zodat uw schilderklus gegarandeerd een succes wordt!

  Lakverf bestellen

  Alle lakverf kunt u in verschillende hoeveelheden (liters) bestellen. Klik het gewenste product aan en vink het aantal liters aan dat u wilt bestellen (indien mogelijk). Zo kunt u eenvoudig en snel precies de hoeveelheid verf bestellen die u nodig acht. Wanneer u voor 15.00 uur bestelt, wordt uw bestelling morgen al bezorgd! Vanaf een bestelling van €95,00 is de verzending gratis. U kunt veilig betalen in mijn webshop en indien gewenst een account aanmaken om nog sneller te bestellen én een overzicht van uw eerdere bestellingen in te kunnen zien.

 • Blanke lak / kleurbeits

  Blanke lak en kleurbeits zijn zeer geschikt om houten oppervlakken te beschermen tegen krassen en slijten, vet en vuil. Door het aanbrengen van een blanke lak of kleurbeits vormt zich een sterke bovenlaag (eindlaag) die behalve goed beschermd, ook gemakkelijk te reinigen is. Uw houten oppervlakken zien er schitterend uit en worden verfraaid met een hoogglans, zijdeglans of mat uiterlijk.

  Door te kiezen voor blanke lak of kleurbeits en geen verf, blijft de houtnerf overigens zichtbaar. Wel is het oppervlak goed beschermd tegen invloeden van buitenaf.