Tags

Blog navigation

Laatste berichten

Verf op waterbasis

Bent u op zoek naar verf op waterbasis voor het schilderen van uw binnenmuren? Verf op waterbasis kan binnen worden gebruikt en geeft mooie kleuren. De verf droogt snel, is geurarm en vergeeld niet. Bovendien is het beter voor het milieu dan verf op terpentinebasis. Hier vindt u alle verf op waterbasis die ik persoonlijk heb geselecteerd op kwaliteit en fijn gebruik.

Verf op waterbasis 

Subcategorieën

 • Grondverf

  Grondverf, ook wel primer genoemd, is een laag die als eerste op een ondergrond wordt aangebracht alvorens verder te verven of te lakken. De grondverf beschermt de ondergrond tegen vocht, uv-licht en oxidatie, maar bovenal zorgt het voor een betere hechting van de ondergrond en het uiteindelijk schilderwerk. Grondverf heeft tevens speciale eigenschappen die de ondergrond egaliseren. Samen met de betere hechting zorgt dit voor een goede en egale dekking en een mooier eindresultaat. Op deze pagina vindt u alle grondverf op waterbasis.

 • Lakverf

  Bent u op zoek naar een geschikte laatste laag lakverf voor een prachtige afwerking van uw schilderwerk? Lakverf wordt veel gebruikt om onder meer meubels en kozijnen te verven. Het vormt de eindlaag van het schilderwerk en beschermt de oppervlakken tegen krassen en stoten of tegen weersinvloeden. Door het aanbrengen van lakverf beschermt u overigens niet alleen uw hout, metaal of kunststof, maar zorgt u ook voor een hoge mate van verfraaiing. Wilt u weten welke lakverf u het beste kunt gebruiken? Hieronder vindt u een mooie selectie aan lakverven van de hoogste kwaliteit. Als u graag hulp wenst, kan Elco Verf u van advies voorzien.

 • Blanke lak / kleurbeits

  Blanke lak en kleurbeits zijn zeer geschikt om houten oppervlakken te beschermen tegen krassen en slijten, vet en vuil. Door het aanbrengen van een blanke lak of kleurbeits vormt zich een sterke bovenlaag (eindlaag) die behalve goed beschermd, ook gemakkelijk te reinigen is. Uw houten oppervlakken zien er schitterend uit en worden verfraaid met een hoogglans, zijdeglans of mat uiterlijk.

  Door te kiezen voor blanke lak of kleurbeits en geen verf, blijft de houtnerf overigens zichtbaar. Wel is het oppervlak goed beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Soorten verf op waterbasis

In de webshop van Elco Verf vindt u drie soorten verf op waterbasis, namelijk:

- Grondverf
- Lakverf
- Blanke lak/kleurbeits

Grondverf is de basis van iedere schildersklus, dus het is zeer belangrijk voor een succesvol resultaat dat deze grondlaag in orde is. Lakverf daarentegen is de eindlaag van je schilderwerk en kan gebruikt worden op hout, kunststof en metaal. Blanke lak of kleurbeits zorgt er tot slot voor dat hout beschermt is tegen invloeden van buitenaf, zoals weer en wind.

Zowel muurverven, als lakverven kunnen watergedragen zijn. Het wordt door professionele schilders altijd binnen gebruikt. De kwaliteit van de verf op waterbasis in deze webshop is hoog. Dit zijn allemaal verven die ook door professionals worden gebruikt. Omdat verf op waterbasis zo snel opdroogt, ziet u direct het fraaie resultaat. Door de snelle droging kunt u ook snel een tweede laag aanbrengen indien gewenst. Zo kunt u in één dag al klaar zijn met het schilderwerk zonder dat dit meerdere dagen in beslag neemt in verband met de drogingstijd.

Welke kwast voor verf op waterbasis?

Wanneer u met verf op waterbasis aan de slag gaat, kunt u het best gebruikmaken van een bevochtigde synthetische kwast of roller. Synthetische kwasten en rollers zorgen ervoor dat het vocht in de verf in zijn geheel wordt opgenomen door het te verven oppervlak. Door de kwast of roller van tevoren te bevochtigen, gaat het verven net even gemakkelijker. De verf komt dan namelijk beter los van de kwast of roller en is soepeler te verwerken.

Over Elco Verf

Bij Elco Verf vindt u enkel de beste kwaliteit verf. Het assortiment is daarom ook niet immens groot. Bewust zijn enkel professionele verven van de hoogste kwaliteit geselecteerd om in deze webshop te verkopen. U koopt bij Elco Verf van een echte vakschilder die hoogstpersoonlijk deze verf heeft uitgekozen als beste verf op waterbasis.

Daarnaast mag u deskundig en persoonlijk advies verwachten en een snelle bezorging. Wanneer u uw bestelling voor 15.00 uur plaatst, heeft u de bestelling de volgende dag al in huis. Bij een bestelling vanaf €95,00 is de verzending bovendien gratis.

Meer